Włosi zdają sobie sprawę z tego, w jaki sposób jeść. Być może wskutek tego, że wykorzystane przez nich kompozycje są ożywcze, aromatyczne oraz porządne dla każdego. Schematyczna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem pożywienia – koncentruje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować poprawę utraty wagi, lepszą kontrolę poziomu cukru we krwi i obniżenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest także wspaniałe oraz oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie jedynie smakują niesamowicie, niemniej jednak także są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.
włoskie jedzenie w Krakowie
Spójrz na kilka poniższych składników, jakie stanowią istotę kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!
Oliwa z oliwek
Jest to niemalże niebezużyteczne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w trakcie realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest sowita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E oraz inne zdrowe związki, jakie zmniejszają stan zapalny.
Krakow Restaurant italian Cuisine
Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są pierwszorzędne, jakkolwiek te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest bardzo istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, schorzeniami serca oraz osteoporozą i mogą funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą historię wykorzystania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, który przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (dzięki czemu krew ma prawo przepływać bez ograniczeń), wywołuje powstawanie naczyń krwionośnych oraz hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.